Smart tv

Smart tv

A smart tv sokmindenre képes, amire egy hagyományos készülék nem. Smart jelentése okos, ügyes, intelligens, programozható.

smart tv

A smart TV fő előnye, hogy nagyszámú csatornához fér hozzá, amelyek TV- műsorokat, filmeket és zenét kínálnak anélkül, hogy TV- antennát kellene csatlakoztatni, vagy kábel- / műholdas szolgáltatást kellene előfizetniük. A smart tévék internetes böngészést, játékot biztosítanak, és hozzáférést biztosítanak a számítógépen tárolt kompatibilis médiatartalmakhoz.

Hogyan működik az okos tv?

A televízió, ami képes csatlakozni az internethez. Vannak azonban eltérő fokú intelligens tévék például a csúcskategóriás okos tévék határozottan intelligensebbek, mint mások. A smart TV a beépített Wi-Fi-t használja.

Szinte minden intelligens tévékhez Ethernet port és beépített Wi-Fi csatlakozik. Néhány régebbi modellhez adapterre lehet szükség, hogy engedélyezze a Wi-Fi funkciót – tehát a ház bármely pontjáról csatlakozniuk kell. Általánosságban elmondható, hogy a Wi-Fi-nek a legtöbb célhoz elég gyorsnak kell lennie, de ha streaming játékokat vagy 4K Ultra HD tartalmat tervez , akkor inkább vezeték nélküli vezetéket kell telepítenie a hálózathoz.

A tartalomhoz hozzáférhet egy set-top box segítségével, mint például az Apple TV vagy a Roku, vagy a PlayStation vagy az Xbox konzol.

Ha rendelkezik okos TV-vel (LG, Samsung, Sony, Panasonic, Philips-től, Sharp, Toshiba), akkor a Netflix alkalmazás. Az alkalmazás ingyenesen letöltheti és telepítheti csatlakoztatott TV-jére, de előfizetésre szüksége lesz.